Doordachte marketingoplossingen voor de retailsector

Sep 30
07:34

2010

Alexander A

Alexander A

  • Share this article on Facebook
  • Share this article on Twitter
  • Share this article on Linkedin

Mood Media voor al uw instore marketing oplossingen

mediaimage
Kleinhandelaars investeren vaak een  groot gedeelte van hun marketingbudget in traditionele massamedia.  Het is echter van cruciaal belang dat instore marketing het voor de consument gecreëerde merk ondersteunt. Door een specifieke multizintuiglijke ervaring te creëren voor hun doelgroep (geluid,Doordachte marketingoplossingen voor de retailsector Articles beeld en geur), kunnen retailers de concurrentie een stap voor blijven, een meer diepgaande relatie creëren met de klant en zo hun verkoopcijfers verbeteren.Mood Media is uitgegroeid tot een toonaangevende internationale specialist in zintuiglijke marketing en werkt samen met multinationale merken zoals Mango, Nike en Volkswagen. De onderneming boekt succes door muzikale profielen, huisstijlen en geuren te creëren die inspelen op de specifieke behoeften van de klant. Het is geen geheim dat een tevreden consument meer tijd en geld zal spenderen in een vestiging, maar Mood Media heeft ook geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek dat het effect van de zintuiglijke winkelervaring aantoont.

"Uit een gemeenschappelijke studie met Vision One Research blijkt dat muziek een krachtig medium is en een substantiële impact kan hebben op de winkelervaring wanneer dit middel op een correcte manier wordt toegepast," aldus Tibor Kivari, algemeen directeur VK van Mood Media. Deze bevinding wordt bevestigd in een artikel van Routledge uit 2007*, waarin staat dat 'de muziekselectie gebaseerd moet zijn op systematisch klantenonderzoek om een optimale zintuiglijke ervaring te kunnen bieden, en niet op de persoonlijke smaak van het personeel'. Dit geeft aan dat de doeltreffendheid van achtergrondmuziek gepaard moet gaanmet correct gevoerd onderzoek naar consumentenprofielen en sterke banden met het merk in kwestie om er maximaal voordeel bij te behalen.

Het mag duidelijk zijn dat de juiste muziek de stemming van de klant kan verbeteren en een optimale verkoopsfeer kan creëren. De ervaring kan echter worden verruimd door gebruik te maken van audioboodschappen of in-storeradio. Audioboodschappen kunnen klanten naar bepaalde producten leiden of de retailer een stem geven om de klanten te verleiden, te boeien en met hen te communiceren. In combinatie met visueel entertainment zoals digital signage of in-store-tv-netwerken zorgt dit ervoor dat de klant langer in de winkel blijft, wat leidt tot een hogere verkoop.

Geurmarketingis een andere manier om de winkelervaring van de klant te verbeteren en roept bij de consument op een subtiele manier positieve (of negatieve) herinneringen op, die vervolgens gekoppeld worden aan het merk. Dit type zintuiglijke marketing heeft een gunstige invloed doordat het systeem zowel ongewenste geuren neutraliseert als de positieve merkbeleving versterkt.

Als handelaars in-storemarketing willen gebruiken om binnen hun segment waarde en klantentrouw te creëren en te behouden, dient dit te gebeuren op een manier die optimaal aansluit bij de beoogde doelgroep. Door samen te werken met een specialist als Mood Media (Alcas) kan de perfecte combinatie gecreëerd worden van promotie, informatie en entertainment via de verschillende zintuiglijke media. Dit garandeert een sterkere band met de klant, een langere aanwezigheid in de winkel en bijgevolg een hoger verkoopcijfer.

*The Effects of Background Music on Consumer Responsiveness in a High-End Supermarket (de effecten van achtergrondmuziek op de respons van de klant in een supermarkt van hogere klasse). Routledge 2007