Een brug naar Nederland

Sep 18
08:24

2012

Alexander A

Alexander A

  • Share this article on Facebook
  • Share this article on Twitter
  • Share this article on Linkedin

Het Russisch wordt steeds belangrijker.

mediaimage
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

De consul van Nederland heeft een mogelijke samenwerkingsverband met het hoofd van Murmansk besproken. Zowel Jennes de Mol als Aleksej Weller waren het compleet met elkaar eens dat het belangrijkste doel het opzetten van economische banden van een hoger niveau tussen Rusland en Nederland is. Het verbeteren van de economische betrekkingen tussen Rusland en Nederland biedt ook perspectief voor vertaalbureaus gespecialiseerd in Slavische talen waarvan Russisch de grootste taalgroep is maar denk daarbij ook aan Wit-Russisch en andere verwante talen.

 

- "Het consulaat beschermt de Nederlandse ondernemingen in Rusland en bevordert de handel tussen beide landen," gaf Jennes de Mol aan,Een brug naar Nederland Articles Generaal-Consul van Nederland in Sint-Petersburg. "Ik ben in Kaliningrad en Archangelsk geweest, en nu ben ik hier om de relaties tussen Groningen en Moermansk, twee zustersteden, uit te breiden en te versterken. De meest aantrekkelijke sectoren zijn voor ons de visserij, landbouw en scheepsbouw. Ook hebben wij experts en bedrijven die in de gas- en olieindustrie actief zijn."

 

Jennes de Mol benadrukte het feit dat de Nederlandse economie wordt voorgetrokken door het MKB. Moermansk, en eigenlijk Rusland als geheel zou van de Nederlandse economische situatie vruchten kunnen plukken en zou Nederland als voorbeeld kunnen dienen voor het ontwikkelen en stimuleren van het ondernemerschap. Bijvoorbeeld is er een organisatie in Kaliningrad met de hulp van de Nederlandse zijde opgericht, die het registreren van een onderneming vlotter en eenvoudiger maakt.

 

Afgezien van het feit dat de laatste 10 jaar Moermansk en Groningen voornamelijk in cultuur en onderwijs samenwerken, is het voor ons duidelijk dat de zakelijke sector en ondernemers de andere sectoren achter zich aan trekken, zegt Aleksej Weller, het hoofd van Moermansk.

 

Jennes de Mol stelde dat volgend jaar een belangrijk jaar zal zijn voor Nederland en Rusland. In Sint-Petersburg zullen verschillende gemeenschappelijke culturele en economische evenementen worden gehouden. Echter zou het volgens Jennes de Mol schitterend zijn om een van deze evenementen in Moermansk te houden.

 

 

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}