Wat maakt een marketingcampagne interessant?

Mar 26 09:07 2012 Alexander A Print This Article

Wat maakt een reclamecampagne nou interessant? In kort bestek uitgelegd

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",Guest Posting"sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

'Ervaringsgerichte marketing' is een proces waarbij marketingspecialisten mond-tot-mondreclame proberen te veroorzaken door een situatie te creëren waarbij consumenten de kans krijgen om bepaalde producten zelf uit te proberen. Dit kan vervolgens gekoppeld worden aan onlinemedia. Op die manier nemen de consumenten veel van het reclamewerk voor hun rekening via sociale media en blogs, en promoten ze hun favoriete producten op een heel natuurlijke manier. Interessante marketingcampagnes krijgen zo heel wat extra aandacht. Voor marketingspecialisten die zich bezighouden met ervaringsgerichte marketing (denk aan digital signage en het gebruik van achtergrondmuziek) is het belangrijk om het evenement waarop consumenten de producten kunnen proberen, correct te promoten, zodat anderen hun positieve reacties te zien krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om in te spelen op feedback en antwoorden te bieden op de vragen en twijfels van de consument.

Met een dure reclamecampagne of een interessant promotie-evenement is het niet zo moeilijk om de aandacht te trekken in de marketingwereld. Door een gebrek aan drive en ervaring kunnen deze methoden in bepaalde gevallen echter een lauwe reactie opleveren wat betreft de associatie die de consument maakt tussen een bepaald merk en de producten die dat merk op de markt brengt. Een slechte campagne kan een ongewenst effect hebben en de associatie ongedaan maken, wat een extreem negatieve impact heeft op de identificatie van de merken en producten van een onderneming. Ervaringsgerichte marketing biedt hier een oplossing voor, door een directe koppeling te creëren tussen de consument en de producten.

Velen noemen ervaringsgerichte marketing een vorm van groepstest voor producten, een soort 'markttest'. Een autoconstructeur kan bijvoorbeeld een dag lang een circuit huren en er een wedstrijd houden of een evenement voor het goede doel sponsoren. Terwijl de wagens voorbij snellen, krijgt iedereen het product in al zijn glorie te zien. Wordt een dergelijk evenement echter slecht uitgevoerd, dan zal de impact niet het gewenste effect hebben op het merk. Marketingspecialisten dienen er dan ook voor te zorgen dat het testen van producten een basis van positieve feedback wordt voor de onderneming in kwestie.

Dit kan door bij ervaringsgerichte marketing te focussen op het juiste doelpubliek. Het is zinloos om een publiek aan te spreken dat wellicht helemaal niet geïnteresseerd is in het gebruik van een bepaald product. Wordt echter gefocust op personen die deel uitmaken van het doelpubliek en wellicht informatie over het product zullen doorspelen aan anderen, via blogs of sociale media, dan zit de aanpak wel goed. Belangrijk voor de marketingspecialisten is ook om het proces te stroomlijnen waarmee de testers anderen het product kunnen aanbevelen.

Het is mogelijk dat ervaringsgerichte marketing initieel wat negatieve feedback oplevert over bepaalde producten. Dit kan echter omgevormd worden tot een positieve ervaring indien de onderneming de producten vervolgens aanpast op basis van de feedback van de consumenten. Een dergelijke reactie creëert heel wat goodwill bij het doelpubliek dat de onderneming voor ogen heeft. Al deze informatie over de onderneming wordt dan idealiter doorgespeeld aan anderen, waardoor de gewenste merkidentificatie wordt gecreëerd in de geest van de consument.

Source: Free Guest Posting Articles from ArticlesFactory.com

  Article "tagged" as:
  Categories:

About Article Author

Alexander A
Alexander A

AlexanderA schrijft voor Mood Media

View More Articles