Alles over cava en wijn

Nov 4 10:09 2011 Tapati Roy Print This Article

Geniet u graag van een glasje wijn, vergeet dan zeker niet eens een goede cava uit te proberen, een evenwaardig maar goedkoper alternatief voor champagne. 

Wijn is een van de exclusieve dranken die door mensen van over heel de wereld wordt gedronken en geapprecieerd. Er zijn vele soorten wijn,Guest Posting dus mensen met alle smaken en voorkeuren kunnen hun favoriete wijn op de markt vinden. Een van de belangrijkste soorten wijn is cava, die reeds meer dan 140 jaar wordt gemaakt in Spanje. Cava is vooral de laatste 10 jaar een zeer sterk opkomend product en wordt over heel de wereld geconsumeerd. Cava wordt niet langer gezien als het kleine broertje van champagne, dit wordt zeker duidelijk als we de cijfers van de verkoop van wijn bekijken. Cava is de laatste jaren een evenwaardig product geworden van champagne, echter wel aan een voordeligere prijs. U betaalt niet voor de naam champagne, maar u krijgt wel een evenwaardig product. Door de enorme vraag naar cava, zijn er daarom ook vele wijnverdelers bijgekomen op het internet. Zij bieden interessante promoties aan op cava, die door hun klanten in grote getallen worden aangekocht. Cava wordt gemaakt van andere druiven ( vooral Macabeo, Parellada en Xarel-lo) dan champagne, maar mag zeker en vast niet gezien worden als een goedkope imitatie ervan. Net zoals bij champagne heef ook cava zijn specifieke regio, waar de godendrank wordt geproduceerd, de kwaliteit staat zonder enige twijfel naast die van de grote champagnes.

De leveranciers van cava alsook de producenten gebruikten in de jaren 70 de naam Spaanse champagne. Door een beslissing van de Europese Unie werd het echter onmogelijk om de naam champagne te gebruiken voor producten die werden geproduceerd buiten de Franse regio Champagne zelf. Hierdoor werden de Spaanse producenten genoodzaakt hun naam te veranderen naar cava. De Spaanse schuimwijn ondervond veel hinder en de verkoop viel terug door deze verplichte naamswijziging. Op lange termijn was dit echter een positieve zaak, aangezien de naamswijziging cava zijn eigen identiteit en kenmerken heeft gegevens. De naam cava is net zoals zijn Franse tegenhanger, champagne, een begrip geworden op de internationale drankenmarkt en heeft ervoor gezorgd dat de schuimwijn uit de schaduw is kunnen treden van, zijn toen grotere broer, champagne. Door hun eigen applicaties en wetgevingen is de kwaliteit van de Spaanse schuimwijn de laatste jaren enorm toegenomen. De importeurs van wijn zien dan ook een grote toename in het aantal bestellingen en de vraag naar cava. Het is immers het ideale, goedkopere alternatief van champagne.

Vele personen die online wijn kopen bestellen cava, maar van waar is cava eigenlijk afkomstig? Het overgrote deel van de cava wordt geproduceerd in Catalonië, dit is de regio rond Barcelona. Ondanks dat dit geen groot gebied is, zorgt deze kleine regio voor 90% van de productie van cava. Het is de Penedés regio, gelegen in Catalonië, waar de beste cava wordt gemaakt. Deze regio heeft de beste voorwaarden qua klaimaat en topografie. De druiven kunnen zich hier perfect ontwikkelen en komen dan ook het best tot hun recht in de hier geproduceerde cava’s. Indien u interesse heeft in de geschiedenis van deze wondermooie  wijn volgen hier enkele details

Wanneer we teruggaan naar 1870, vinden we een groep Catalaanse wijn producenten de ‘Seven Creek Sages” genaamd, die samen kwamen om te discuteren over een methode om schuimwijn te produceren die de concurrentie kon aangaan met de Franse champagnes. Deze mensen investeerder in wijngaarden, uitrustingen... met als resultaat dat Josep Raventos 3000 flessen cava kon produceren. Zo werden dus de eerste flessen cava gemaakt, die uiteindelijk nu in 2011 leiden tot een product dat de strijd kan aangaan met de Franse champagnes, op het gebied van kwaliteit en zeker en vast qua prijs. Cava is een van Spanjes bekendste exportproducten geworden. Want of u hem nu drinkt als aperitief, bij een lunch of zelfs een diner, cava geeft steeds een verfrissende indruk en past bij alle gelegenheden.

Dus kijk bij het aankopen van uw cava online goed naar van waar de importeur van wijn zijn cava’s haalt, zodat u zeker bent dat u cava van een uitstekende kwaliteit aankoopt, zodat u ten volle kan genieten van een heerlijk glas verfrissende Spaanse schuimwijn bij uw lunch, een feestje op het werk of rustig in de zetel bij uw thuis.  

Source: Free Guest Posting Articles from ArticlesFactory.com

  Article "tagged" as:
  Categories:

About Article Author

Tapati Roy
Tapati Roy

www.partywines.be is een wijn importeur en verkoper. Via deze site kunt u uw favoriete wijn bestellen voor al uw gelegenheden. Dit bedrijf heeft geen uitgebreide collectie, maar voor elk feest een gepaste wijn.

View More Articles