Free Articles, Free Web Content, Reprint Articles
Sunday, October 17, 2021
 
Free Articles, Free Web Content, Reprint ArticlesRegisterAll CategoriesTop AuthorsSubmit Article (Article Submission)ContactSubscribe Free Articles, Free Web Content, Reprint Articles
 

Cheap Phones Sales, The 8 Most Common Questions And Their Answers

Selling cheap phones online? Then you are likely to come up against one of these questions sooner or later, here is to answer them without fuss.

There really is no reason to overspend on a cell phone. People love great deals and in today's advanced internet age, they no longer need to feel locked down to a limited resource of cell phone inventory. Hence, those looking to sell such phones venture to Ebay where sellers can connect with all those customers looking for great deals.

If you are an online seller, you do need to protect your reputation because you will be facing a lot of competition.

Sellers need to be primarily concerned with maintaining a high DSR (Detailed Seller Rating) since this is what will display previous customers' dealings with you. A weak DSR will make consumers less likely to buy from you. It is as simple as that.

As such, you need to put a lot of emphasis of pleasing customers with good customer service. This will boost your reputation and improve your DSR ratings. How can good customer service be achieved? Promptly shipping items, for example, would be one of the best ways to keep customers happy. And, of course, only dealing with high quality merchandise is advised since this will reduce a great many complaints or unsatisfied customers.

You will also need to be ready to handle customer inquiries. This can work wonders towards improving perceptions of your business as a solid company to purchase from. What are some of these common questions and how can you find the answer? Here is a brief list:

** Question 1: Will This Cheap Phone Work On My Network?

Answer: This problem is usually caused by the frequencies the phone operates on and requires a little foresight on your part.  It requires at the very least the listing all of the frequencies the phone will work with.

Ask the person asking where they are from and what network they are using. A quick trip to Google will answer this question for you.

** Question 2: Will The TV Receiver In This Phone Work For My Region?

Answer: This is another question that will require a little foresight on your behalf, with the least amount of work you do involving researching what type of TV frequencies work in the regions that you plan to sell in.

Listing the frequencies the TV receiver will work with and whether or not it will receive analog or digital TV signals.

A quick trip to Google will help resolve this issue.

** Question 3: Can I Download Iphone Apps On This Phone?

Answer: No

The iPhone works off the iOS operating system which doesn't transfer to other phones. However, for the most part all phones work off  Java and there are many Java apps that can be installed for free.

** Question 4: Will This Come With A Contract?

Answer: It depends

For the most part the answer will be no. Most phones provided by cheap phones sellers will come unlocked which will mean that the customer needs to get a SIM card with a phone number by themselves.

** Question 5: Will This Phone Come With WiFi?

Answer: It depends on the phone.

The answer to this – like most answers – will be found on the phone's instruction manual or in an online version of the manual found at the manufacturer's website.

** Question 6: Can I Put My Own Ringtones On The Phone?

Answer: Usually, yes. It should be able to accept outside ringtones. Just load the music file onto the phone with a USB cable or mini SD card, once that is done it should be accessible  from the phone settings.

** Question 7: How Do I Put Files Onto The Phone?

Answer: Commonly, you would hardwire the phone to a computer or an external drive. Then transfer or download the files you are interested in. In some instances, it is not out of the question to email files to certain phones, open the files, and save them.

** Question 8: How Do I Make The Battery Last Longer?

Answer: You will want to take care of it as best as possible. One of the easiest ways to ruin a battery would be to expose it to moisture or extremes in temperature. Also, using the battery too frequently can degrade it. That means you may wish to keep the phone plugged into a wall socket whenever possible. And always keep the phone stored in a safe place – preferably an approved case.

You can also extend its life by reducing the amount of drain that it is put through. So switch off the WiFi and Bluetooth connectivity whenever it is not being usedHealth Fitness Articles, reduce the screens brightness and reduce the volume of the ringtone.

Answering such questions effectively will help your ratings. It is also advised to look over the listings of other sellers and see what positive and negative things customers are saying about them. This will go a long way towards boosting your ability to arrive at the right conclusions as to how to cell your phone via eBay and provide tremendous customer service while doing it.


Source: Free Articles from ArticlesFactory.com

ABOUT THE AUTHOR


Get the best cheap phones online now. Visit Chinavasion.com now or paste this link into your browser: http://www.chinavasion.com/index.php/cName/mobile-phones/



Health
Business
Finance
Travel
Technology
Home Repair
Computers
Marketing
Autos
Education
Entertainment
Family
Law
Other
Communication
ECommerce
Sports
Home Business
Internet
Self Help
Partners


Page loaded in 0.222 seconds