Hoe kies je de beste huisstijl ontwerpen

Jun 11
07:40

2012

Alexander A

Alexander A

  • Share this article on Facebook
  • Share this article on Twitter
  • Share this article on Linkedin

Een huisstijl ontwerp is een belangrijke keus. Die hoeft niet erg duur te zijn als je de juiste DTP professional vindt.

mediaimage
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Weinig is voor een website zo belangrijk als de huisstijl. Je persoonlijkheid,Hoe kies je de beste huisstijl ontwerpen Articles je uitstraling naar binnen en buiten en zelfs je missie is er zwaar mee verbonden. De keus voor een huisstijl is dan ook niet een beslissing die je zo maar even neemt.

  Voor veel mensen en bedrijven is de keus van een huisstijl gevoelswerk. Er moet een connectie zijn tussen hetgeen het bedrijf doet, op wat voor manier voorstelt en wat de uitstraling moet zijn. Een goed ontwerp bundelt deze onderdelen en zorgt dat de som der delen een krachtig en herkenbare uitkomst biedt.

  Een krachtige en herkenbare huisstijl zorgt ook voor meer bekendheid. Herkend worden op straat, maar ook op de deurmat maakt dat je eerder gelezen wordt, klanten je naam bewaren en, als je product even goed is als de uitstraling, ook weer bij je terug komen.

  Een huisstijl ontwerp hoeft verder geen kapitalen te kosten. Als er een goede verstandhouding is tussen de opdrachtgever en de vormgever, kan je binnen weinig tijd grote vooruitgang boeken. Op basis van een goed gesprek en een aantal duidelijke omlijningen zal er vervolgens een ontwerp worden gemaakt dat de juiste uitstraling het beste tot zijn recht laat komen.

  Hoe uitgebreid dit moet kan een bedrijf zelf bepalen. Bedrijfskleuren, een logo en briefpapier zijn een basis. Maar soms gaat een huisstijl ontwerp een stap verder. In dat geval kan er ook een typografisch ontwerp worden gemaakt zodat een bedrijf een eigen lettertype voor haar correspondentie kan voeren.

  De basis blijft echter altijd gelijk: Uitstraling, identiteit en missie. Deze drie pijlers zorgen ervoor dat de eerste indruk gelijk de gewenste is.